9000+ άρθρα από την κοινότητα μας
πάρε μέρος κι εσύ!

Το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Βιβλιοθηκών & Κοιν. Υπηρεσιών, το Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά "Αγ. Παντελεήμων" υλοποιούν το πρόγραμμα "Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω" / 2ος κύκλος.

 

Η "Ακαδημία Γονέων" αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, και περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής, οικογενειακών σχέσεων. Ομιλητές είναι έγκριτοι και έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 17:30

3η συνάντηση με θέμα: Διαχείριση θυμού εφήβου. Επίλυση συγκρούσεων στην οικογένεια.

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

είσοδος ελεύθερη

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Σίσσυ Νικολάου: απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ολοκλήρωσε 4ετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Θεραπεία Οικογένειας, κατά την οποία εκπαιδεύτηκε στην ομαδική και ατομική θεραπεία παιδιού και εφήβου, τη συμβουλευτική γονέων και τη θεραπεία ζεύγους. Την τρέχουσα δε περίοδο διατελεί επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού". Επιπλέον, διατελεί διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας".

Συντονίστρια του ανωτέρω προγράμματος θα είναι η κ. Μυρσίνη Παππά Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας " Αγ. Παντελεήμων".

 Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις οι οποίες αποτελούν αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη των παρευρισκομένων.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of FUTURE LIBRARY to add comments!

Join FUTURE LIBRARY