9000+ άρθρα από την κοινότητα μας
πάρε μέρος κι εσύ!

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη βιβλιοθήκη Νίκαιας το συγγραφέα και δημοσιογράφο στο επάγγελμα, Κώστα Στοφόρο. Το μυθιστόρημα του με τίτλο "Η Πέμπτη πόλη των Δωριέων" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, παρουσιάστηκε στους μαθητές των τμημάτων της Στ΄ τάξης του 15ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας.

 

Η παρέα των παιδιών που πρωταγωνιστούν στο μυθιστόρημα, ανακαλύπτει ένα κρυμμένο μυστικό μέσα σε μια διδακτορική διατριβή το οποίο τους οδηγεί να περιπλανηθούν στις ομορφιές της Γκιώνας. Ανακαλύπτοντας την αρχαία ιστορία της, τα παιδιά διαπιστώνουν την οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή από την ανεξέλεγκτη και παράνομη εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων βωξίτη. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την καταστροφή και οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν είναι κυριολεκτικά θανάσιμοι...

Το μυθιστόρημα θίγει σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που συχνά θυσιάζονται στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Στοφόρο που μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για τη φύση, τα βιβλία και την ιστορία, καθώς και τους μαθητές και τις δασκάλες του 15ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of FUTURE LIBRARY to add comments!

Join FUTURE LIBRARY