9000+ άρθρα από την κοινότητα μας
πάρε μέρος κι εσύ!

 

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ισχυρός βασιλιάς ο οποίος είχε γύρω από τα ανάκτορα του έναν όμορφο κήπο, πλημμυρισμένο με λουλούδια και πολύ περιποιημένο.Τέτοιος κήπος δεν υπήρχε άλλος σ'εκείνα τα μέρη. Στην άκρια του υπήρχε και μια μηλιά που έκανε χρυσά μήλα, από τα οποία όμως ο βασιλιάς δεν κατάφερνε να φάει γιατί μόλις άνθιζε η μηλιά, κι ενώ έβλεπε ο βασιλιάς τα μήλα να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν, κάποιος τρύπωνε τη νύχτα και τα έκλεβε, τη στιγμή ακριβώς που αυτά ήταν πια έτοιμα."

 

Μια διαδραστική αφηγηματική παράσταση που ζωντανεύει ένα διαφορετικό κόσμο παραμυθιού από το βορρά των Βαλκανίων. Η γενναιότητα, ο δρόμος της υπομονής και η εξυπνάδα η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να προγραμματίσει τις κινήσεις του για να καταφέρει το καλό, είναι μερικές από τις ιδέες του έργου. 

Το παραδοσιακό ρουμανικό παραμύθι "Το Γενναίο Παλικαρόπουλο και τα Χρυσά Μήλα" θα παρουσιαστεί σε μετάφραση του Φλάβιου Νεάγκου.

 Σάββατο 5 Μαΐου, 18:00-19:30

για παιδιά 6-12 ετών

στη Βιβλιοθήκη Νίκαιας

είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

Συμμετέχουν: Φλάβιος Νεάγκου, Λάουρα-Μιχαέλα Ντουμίτρου, Δήμητρα Ρούτη

Μουσική: Δήμητρα Ρούτη

 

Φλάβιος Νεάγκου

Ο Flavius Neagu γεννήθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου θεατρικής και κινηματογραφικής τέχνης του Βουκουρεστίου το 2005. Τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά σεμινάρια που παρακολούθησε ήταν του Francis Ford Coppola και του Roman Polanski στο Βουκουρέστι και του Α. Καφετζόπουλου και του Θ. Αμπαζή στην Αθήνα. Το 2002 συμμετείχε στην ταινία "Επιστροφή στο παγωμένο βουνό" του Anthony Minghella με τους Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger και Donald Sutherland. To 2009 πρωταγωνίστησε στους "Φασουλίδες" του Φ.Γ. Λόρκα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σ. Πάτροκλου. Το 2010 συμμετείχε στην τηλεταινία "Ο γάμος της κόρης μου" σε σκηνοθεσία Ν. Κουτελιδάκη και στο "Κοκκινο Δωμάτιο" σε σκηνοθεσία Ρήγα-Αποστόλου. Το 2012 συμμετείχε στην παράσταση "Ornottolove" σε σκηνοθεσία Κ. Παπαναστασάτου στο BETON7 και στο "Δράκουλα" της Α. Τσοπανάκη στο θέατρο Παραμυθίας.

 

Λάουρα-Μιχαέλα Ντουμίτρου

Η Laura-Mihaela Dumitru, έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο "HYPERION" στο Βουκουρέστι, στο τμήμα τέχνης. Κατέχει πτυχίο θεατρικής τέχνης και ειδικότητα "υποκριτική" από το Εθνικό Πανεπιστήμιο θεατρικής και κινηματογραφικής τέχνης του Βουκουρεστίου. Από το 1988 έχει εργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές στη Ρουμανία και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα θεατρικά διεθνή φεστιβάλ. Από το 2000 μέχρι το 2005 εργάστηκε ως συντονίστρια προγράμματος στο Εθνικό Θέατρο "Ion Luca Caragiale" του Βουκουρεστίου. Το 2008 συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Curierul Atenei". To τελευταίο διάστημα συμμετέχει στις δραστηριότητες της Ρουμανικής διασποράς στην Ελλάδα.

 

Δήμητρα Ρούτη

Η Δήμητρα Ρούτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και ασχολείται με τη μουσική και συγκεκριμένα με την κιθάρα από τα επτά της χρόνια. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα μαθήματα και σεμινάρια και έχει πτυχίο στην κλασσική κιθάρα με καθηγητή το Μιχάλη Σουρβίνο. Έχει παρακολουθήσει στο Ελληνικό Ωδείο το τμήμα μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης:

-Μουσικοπαιδαγωγικές θεωρίες και εφαρμογές με καθηγήτρια την Δέσποινα Ματθαιοπούλου

-Ομαδικό παίξιμο στα κρουστά μουσικά όργανα με καθηγητή τον Αλέκο Χρηστίδη

Εργάζεται ως δασκάλα μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης και κιθάρας σε διάφορα Ωδεία, παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες με μουσικά σύνολα και ως σολίστ.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of FUTURE LIBRARY to add comments!

Join FUTURE LIBRARY